This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Aardappelkoekjes met Pyreneeënham

Frais Devant_Recette_Paillasson

Ingrediënten

  • 7 kleine aardappelen
  • 4 plakken raclettekaas
  • 3 plakken Pyreneeënham
  • wat reepjes comtékaas
  • boter
  • peper, zout
  • olie

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen en dep ze droog in een theedoek.

Stap 2

Steek met behulp van een uitsteekvorm de raclettekaas in een ronde schijf.

Stap 3

Snijd met een dunschiller de comté in reepjes.

Stap 4

Doe de geraspte aardappelen in een pan met wat boter en olie. Bak op een laag vuur.

Stap 5

Zodra de pannenkoek gebakken is, steekt u hier kleine pannenkoekjes uit met een uitsteekvorm. Doe de rest van de koek in een schaal en verdeel hierover de rest van de plakken raclettekaas.

Stap 6

Leg de aardappelkoekjes op bakpapier. Leg de raclettekaas erop.

Stap 7

Bak gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 195 °C.

Stap 8

Verwijder het vet van de ham. Vouw daarna in de lengte dubbel en rol op zodat er bloemen ontstaan.

Stap 9

Verdeel de sla over een schaal en leg de aardappelkoekjes erop. Leg de roos van ham neer met een takje peterselie.

U kunt ook wat walnoten toevoegen en de reepjes comté.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr