This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Bruschetta met Serranoham en tapenade van vijgen en olijven

Ingrediënten

  • 4 halve sneetjes focacciabrood
  • 4 dunne plakjes gerookte (Spaanse) Serranoham
  • 100 tot 150 g ricotta
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • extra vierge olijfolie
  • 80 g gedroogde vijgen
  • 20 g walnoten
  • 2 cl balsamicoazijn
  • fleur de sel
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

stap1 : Bereiding van de tapenade

Hak de walnoten, vijgen en olijven met een scherp mes fijn.

Meng dit goed met een vork en voeg geleidelijk de balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en peper.

stap 2 : Bereiding van de bruschetta's

Rooster de halve sneetjes brood in en koekenpan of in een broodrooster. Bestrooi elk stuk brood met een snufje fleur de sel.

Giet bij het serveren wat olijfolie over elke halve snee brood en besmeer dit met de ricotta.

Verdeel vervolgens de tapenade over de halve sneetjes en leg hier een gevouwen plak Serranoham op zodat de hele breedte van het brood wordt bedekt.

Tips :

Om van dit voorgerecht een lichte maaltijd te maken, kunt u deze serranoham met vijgentapenade met een roerei of omelet met tomaat opdienen.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr