This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Gebakken pijlinktvis met knoflook en chorizo

Ingrediënten

  • 1,5 kg kleine pijlinktvis schoongemaakt door uw visboer 
  • Twintig plakjes chorizo
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes citroenthijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Espelettepeper
  • Fleur de sel, Peper

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de teentjes knoflook en snipper ze met een scherp mes. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

Stap 2

Spoel de inktvis goed af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

Stap 3

Schenk de olijfolie in een koekenpan en zet deze op een matig vuur.

Stap 4

Voeg de stukjes knoflook toe en bak in 5 minuten zacht zonder ze te kleuren.

Stap 5

Zet het vuur hoog en voeg de inktvis toe. Verhit deze gedurende 1 à 2 minuten.

Stap 6

Zet het vuur lager en laat zachtjes doorbakken. 

Stap 7

Voeg de plakjes chorizo en de tijm toe.

Stap 8

2 à 3 minuten al roerend aanbraden. Voeg peper en zout toe.

Stap 9

Bestrooi net voor het opdienen met Espelettepeper en serveer met geroosterd brood.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr