This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Grisonvlees: Zwitserse topkwaliteit

Oorspronkelijk waren de bergbewoners van het Zwitserse kanton Graubünden (in het Frans Grison) gedurende de wintermaanden ingesloten in hun valleien. De jacht- en landbouwopbrengsten van vóór de winter werden in de valleien opgeslagen.Het productieproces van Grisonvlees komt voort uit deze traditie: het vlees wordt uitsluitend geproduceerd in het kanton Graubünden (Grison) in Zwitserland, op een hoogte van minimaal 800 meter.Hiervoor wordt alleen het vlees van de dijspier van het rund gebruikt, dat zorgvuldig en zeer langzaam wordt gekruid, gezouten, gedroogd en gerijpt. Dit proces duurt drie tot vier maanden, het vlees wordt gedroogd tot het bijna 50% van het oorspronkelijke gewicht kwijt is en regelmatig geperst zodat het zijn kenmerkende rechthoekige vorm krijgt. Elk stuk vlees wordt minimaal 25 keer bewerkt om een product te verkrijgen dat voldoet aan de strenge voorschriften van het keurmerk Beschermde Geografische Aanduiding (IGP) Grisonvlees.

Dutch
Frais Devant_Histoire_Viande Grisons Een bijzondere streek

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr