This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Meloencarpaccio met gedroogde ham

Ingrediënten

  • 2 Cavaillonmeloenen
  • 6 plakken gedroogde biologische ham
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 4 takjes bieslook
  • 2 takjes oregano
  • keukenzout

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de oreganoblaadjes van de steel en hak de bieslook fijn.

Stap 2

Snijd de meloenen in tweeën en verwijder de pitjes met een eetlepel.

Stap 3

Snijd iedere helft nogmaals in tweeën zodat u 8 kwarten meloen heeft.

Stap 4

Snijd deze parten in dunne plakken van 2 à 3 mm en verwijder de schil.

Stap 5

Snijd de plakken ham in dunne reepjes.

Stap 6

Verdeel de dunne plakken meloen in rozetvorm over 6 borden; begin in het midden van het bord.

Stap 7

Bestrijk de plakken meloen met behulp van een kwast met een mengsel van walnotenolie en vloeibare honing.

Stap 8

Verdeel gelijkmatig hierop de dunne plakken ham.

Stap 9

Bestrooi met de bieslook en de oreganoblaadjes.

Stap 10

Strooi er wat keukenzout over en serveer het gelijk.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr