This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Meloencarpaccio met Italiaanse ham

Ingrediënten

  • 2 Cavaillonmeloenen
  • 6 plakken gedroogde Italiaanse ham
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 4 takjes bieslook
  • 2 takjes oregano
  • fleur de sel

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de blaadjes van de oregano en hak het bieslook fijn.

Stap 2

Snijd de meloenen in tweeën en verwijder de pitten met een eetlepel.

Stap 3

Snijd iedere helft weer in tweeën zodat u 8 kwarten meloen heeft.

Stap 4

Snijd deze kwarten in dunne plakken van 2 à 3 mm en verwijder de schil.

Stap 5

Snijd de plakken ham in smalle reepjes.

Stap 6

Verdeel de dunne plakken meloen in rozetvorm over 6 borden; begin in het midden van het bord.

Stap 7

Bestrijk met behulp van een bakkwast de plakken meloen met een mengsel van walnotenolie en vloeibare honing.

Stap 8

Verdeel gelijkmatig hierop de dunne plakken ham.

Stap 9

Bestrooi met het bieslook en de blaadjes oregano.

Stap 10

Bestrooi met wat fleur de sel en serveer direct.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr