This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Penne met Italiaanse spek, champignons en doperwten

Penne au Speck, champignons et petits pois

Ingrediënten

  • 300 g penne (Sedani)
  • 250 g ricotta
  • 100 g Italiaanse spek
  • 200 g champignons
  • 250 g verse of diepvrieserwten
  • Olijfolie
  • 1 sjalot
  • Zout, Peper

Bereidingswijze

stap 1

Snipper het sjalot. Doe een scheut olijfolie in de koekenpan. Als deze heet is, voegt u het sjalotje toe en verhit u dit enkele minuten.

stap 2

Snijd wat reepjes Italiaanse spek. Maak de champignons zorgvuldig schoon en snijd in kleine stukjes. Zodra het sjalot begint te kleuren, voegt u de stukjes Italiaanse spek  en de champignons toe en laat u alles op een laag vuur sudderen. Meng het geheel en verhit alle ingrediënten enkele minuten totdat ze licht verkleuren. Doe vervolgens wat water in de koekenpan en voeg de erwten toe. Voeg zout  en peper toe en meng het geheel opnieuw. Laat het gerecht nog ongeveer 20 minuten sudderen.

stap 3

Vul een pan met water, voeg wat zout toe en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt, doet u de pasta erbij. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking (stevig, al dente, zacht). Laat de pasta, zodra deze gaar is, in een vergiet uitlekken en laat wat kookvocht in de pan zitten. Doe de ricotta in de pan zonder pasta en klop het mengsel van water en ricotta luchtig tot het een romige textuur heeft.

stap 4

Doe de pasta terug in de pan met de room en meng alles goed. Voeg nu de ingrediënten in de koekenpan toe (erwten, spek, sjalotje en champignons). Goed mengen.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr