This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Perenmoes met verse geitenkaas en Serranoham

Ingrediënten

  • 1 grote peer, rijp maar nog stevig
  • 2 grote plakken biologische rauwe Serranoham
  • 2 grote tomaten
  • 1 verse geitenkaas (bijvoorbeeld ‘Chavroux met bieslook’)
  • 2 eetlepels vloeibare zure room
  • Fijn zout
  • Gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg er wat snufjes zout aan toe. Goed mengen.

Stap 2

Verdeel vervolgens het mengsel over de bodems van de glazen (ongeveer 1 cm dikte). Zet weg.

Stap 3

Schil de peer, verwijder de pitten en het klokhuis en doe het vruchtvlees in een kom.

Stap 4

Prak het vruchtvlees met een vork en voeg verse geitenkaas, vloeibare zure room, zout en gemalen peper.

Stap 5

Goed mengen en kloppen tot er een homogene, gladde en romige massa is ontstaan.

Stap 6

Verdeel dit mengsel vervolgens (ongeveer 3 cm dik) over de laag tomaten in de glaasjes. Zet weg.

Stap 7

Snijd de rauwe ham in dunne 3-4 cm lange reepjes en verdeel in een rozetvorm over de glaasjes.

Stap 8

Laat minstens 2 uur vóór het opdienen in de koelkast staan en serveer de glaasjes goed koud, met stukjes geroosterd brood.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr