This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Risotto met Ajaccioworst

Risotto à la rosette

Ingrediënten

  • 100 g biologische Ajaccioworst
  • 200 g ronde risottorijst 
  • 2 afgestreken theelepels paprikapoeder 
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bouillonblokje 
  • 1 ui 
  • 70 g tomatenpuree
  • 40 cl rode wijn

Bereidingswijze

Stap 1

Verwijder het velletje van de worst en snijd de worst in kleine stukjes.

Stap 2

Doe de stukjes worst in een verhitte pan en laat, al roerend, 5 minuten op zacht vuur garen. Het vet komt vrij uit de worst en zo hoeft er geen enkel ander vet gebruikt te worden in dit recept.

Stap 3

Voeg de gesnipperde ui toe en laat het geheel enkele minuten sudderen. Voeg de helft van de rode wijn toe en meng 5 minuten voorzichtig op halfhoog vuur.

Stap 4

Verhit ondertussen ongeveer 500 ml water in een tweede pan en houdt warm.

Stap 5

Doe de rijst in de eerste pan en laat deze goudkleurig en een beetje glazig worden, door af en toe te roeren. Voeg geleidelijk de wijn toe; laat goed verdampen tussen iedere scheut wijn.

Stap 6

Voeg de tomatenpuree, het verkruimelde bouillonblokje en het paprikapoeder toe en meng goed.

Stap 7

Giet met behulp van een soeplepel warm water over de rijst en meng iedere keer. Herhaal dit tot de rijst de gewenste textuur heeft.

Stap 8

Verwijder van het vuur, laat gedurende 5 tot 10 min. rusten, schep vervolgens op de borden en leg de reepjes Parmezaanse kaas erop.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr