This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Risotto met rosetteworst

Risotto à la rosette

Ingrediënten

  • 1 glas (20 cl) ronde risottorijst
  • 3 glazen water
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol rucola
  • 8-10 plakken rosetteworst
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 20/30 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

Stap 1

Doe 2 eetlepels olijfolie in een gietijzeren pan en bak hierin de fijngesneden ui en sjalot. Wanneer deze glazig zijn, voegt u de rijst toe. Meng gedurende enkele minuten totdat de rijst ook glazig wordt.

stap 2

Breng het bouillonblokje in een pan water aan de kook. Giet een soeplepel bouillon over de rijst. Wanneer de rijst de bouillon op heeft genomen, voegt u weer een soeplepel toe. Herhaal dit totdat de bouillon op is.

stap 3

Zodra alle bouillon opgenomen is, voegt u de geraspte Parmezaanse kaas en boter toe.

stap 4

Meng, voeg peper toe en laat afgedekt koken op een zacht vuur gedurende 10 minuten.

stap 5 

Snijd ondertussen de rucola en rosetteworst in reepjes.

stap 6

Doe het geheel in de pan. Laat nog 2 à 3 minuten garen.

Serveer warm in kommen met rucola en schilfers Parmezaanse kaas.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr