This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Tompoes van Sint-Jakobsschelp en Bellotaham

Ingrediënten

  • 8 Sint-Jakobsnoten
  • 4 plakken Bellotaham van 0,5 cm dik
  • 2 witlof
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel olijfolie
  • fijn zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

stap 1

Snijd de witlof in grove stukken. Smoor de stukken in een koekenpan in boter op een matig vuur.

stap 2

Wanneer de witlof begint te kleuren, voegt u de suiker toe. Meng en laat karamelliseren.

stap 3

Open de Sint-Jakobsschelpen, verwijder de noten en dep ze droog.

stap 4

Bak de Sint-Jakobsnoten 1,5 minuut per kant met de olijfolie in een koekenpan.

Bestrooi met fijn zout en versgemalen peper.

stap 5

Snijd 3 cirkels uit iedere plak ham.

stap 6

Leg op elk bord een hamcirkel, 1 Sint-Jakobsnoot, 1 hamcirkel, 1 Sint-Jakobsnoot en eindig met 1 hamcirkel.

stap 7

Schep het gestoofde witlof eromheen en serveer direct.

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr