This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Onze verhalen

Een bijzondere streek

Pata Negra, een Spaans juweeltje

We hebben gezocht naar het beste van de Iberische productie. Het is in Salamanca, te midden van het natuurpark Sierra de Candelario op 1300 meter hoogte, dat de varkens uit Bellota gefokt worden en de gevallen eikels eten. Hun vlees wordt vervolgens gedurende 48 maanden (!) gerijpt in de bergen volgens de meest authentieke tradities. Dit hele proces verschaft onze Ibericoham uit Bellota zijn complexe aroma van dennen, kastanjes en rozemarijn. Deze ham wordt vaak aangeboden onder de naam "Pata Negra", die aangeeft dat het de beste ham ter wereld is.

Le cochon Pata Negra, joyau espagnol
Een bijzondere streek

Grisonvlees: Zwitserse topkwaliteit

Oorspronkelijk waren de bergbewoners van het Zwitserse kanton Graubünden (in het Frans Grison) gedurende de wintermaanden ingesloten in hun valleien. De jacht- en landbouwopbrengsten van vóór de winter werden in de valleien opgeslagen.Het productieproces van Grisonvlees komt voort uit deze traditie: het vlees wordt uitsluitend geproduceerd in het kanton Graubünden (Grison) in Zwitserland, op een hoogte van minimaal 800 meter.Hiervoor wordt alleen het vlees van de dijspier van het rund gebruikt, dat zorgvuldig en zeer langzaam wordt gekruid, gezouten, gedroogd en gerijpt. Dit proces duurt drie tot vier maanden, het vlees wordt gedroogd tot het bijna 50% van het oorspronkelijke gewicht kwijt is en regelmatig geperst zodat het zijn kenmerkende rechthoekige vorm krijgt. Elk stuk vlees wordt minimaal 25 keer bewerkt om een product te verkrijgen dat voldoet aan de strenge voorschriften van het keurmerk Beschermde Geografische Aanduiding (IGP) Grisonvlees.

Vallée du canton des Grisons en Suisse
Een bijzondere streek

Vleeswaren uit Corsica, een unieke smaak

Vleeswaren zijn een belangrijk onderdeel in de Corsicaanse traditie. Ze worden op loofhout (eik en kastanje) gerookt. Dit Corsicaanse loofhout geeft een unieke smaak en brengt tradities en cultuur op uw bord. Uit respect voor de tradities zijn de lokale productiemethoden bewaard gebleven : zouten met droog zout, een specifieke droogtijd.

De Corsicaanse vleeswaren hebben hun typische smaken te danken aan een unieke kennis die zich generaties lang heeft ontwikkeld in een regio rijk aan natuur en cultuur.

Het gematigde mediterrane klimaat maakt het eiland tot een unieke regio, die dankzij een voorouderlijke kennis hoogwaardige vleeswaren aan kan bieden.

Om deze kenmerken te erkennen en te behouden, hebben 9 Corsicaanse vleeswarenbedrijven (75% van de productie in het land) besloten om een BGA-keurmerk (Beschermde Geografische Aanduiding) aan te vragen voor de meest traditionele vleeswarenproducten van het eiland. Wij ondersteunen deze dynamiek om u hoogwaardige kwaliteitsproducten aan te kunnen bieden.

Morceaux de charcuterie en séchage sur l'Ile de Beauté

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr