This website uses cookies to help us give you the best experience when you visit our website. By continuing to use this website, you consent to our use of these cookies. See more

OK

Vleeswaren uit Corsica, een unieke smaak

Vleeswaren zijn een belangrijk onderdeel in de Corsicaanse traditie. Ze worden op loofhout (eik en kastanje) gerookt. Dit Corsicaanse loofhout geeft een unieke smaak en brengt tradities en cultuur op uw bord. Uit respect voor de tradities zijn de lokale productiemethoden bewaard gebleven : zouten met droog zout, een specifieke droogtijd.

De Corsicaanse vleeswaren hebben hun typische smaken te danken aan een unieke kennis die zich generaties lang heeft ontwikkeld in een regio rijk aan natuur en cultuur.

Het gematigde mediterrane klimaat maakt het eiland tot een unieke regio, die dankzij een voorouderlijke kennis hoogwaardige vleeswaren aan kan bieden.

Om deze kenmerken te erkennen en te behouden, hebben 9 Corsicaanse vleeswarenbedrijven (75% van de productie in het land) besloten om een BGA-keurmerk (Beschermde Geografische Aanduiding) aan te vragen voor de meest traditionele vleeswarenproducten van het eiland. Wij ondersteunen deze dynamiek om u hoogwaardige kwaliteitsproducten aan te kunnen bieden.

Dutch
Morceaux de charcuterie en séchage sur l'Ile de Beauté Een bijzondere streek
Sur-titre: 
Tout un terroir

Onze verpakkingen en producten komen mogelijk in aanmerking voor recycling.  www.consignesdetri.fr